HTML

Nocturnal Cultural

Kulturgyöngyszemek kritikái tőlem. -- Culture-critics by me.

Tags

Friss topikok

Linkblog

Feedek

XML

2008.11.21. 23:01 Mornambar-Totto

Farkasölő / The Wolfhound

Farkasölő
Kíváncsian néztem a film elé, hiszen az "orosz Conan"-ként emlegették előtte, s bár nem rajongok Schwarzenegger barbár karakteréért, gondoltam egy próbát megér. És nem is csalódtam! Az Éjszakai- és A Nappali őrség óta tudjuk hogy a ruszkik is tudnak nagyon jó filmeket gyártani, s bizony Nikolaj Lebedev filmje is e dicsőséglistát hosszabítja. A történet kissé sablonos, a marcona és magányos harcos bosszúállása és életútkeresése már számtalan filmben megjelent, Alekszandr Bukharov azonban pöpecül alakítja a szerepet, le a kalappal előtte. A látványvilág egyszerűen tízpontos, technikailag teljesen high-tech (nagyon jó az operatőri munka!), hangulatilag pedig azért is kedves számomra, mivel a nagy kedvenc videojáték, a lengyel The Witcher amoszféráját idézi, hála a sötét, szlávos tónusoknak és a gyönyörű tájképeknek. Zene a szokásos momunemtális-epikus szimfónia a jobbik fajtából, a vég a szokásos világmegmentős. A sok "átlagos" együtt viszont tuti receptet alkot, elvégre nincs új a nap alatt, csak jól kell lopni ugye... Farkasölő pedig remek tolvaj! Ajánlott megnézni!
8 / 10
 



The Wolfhound
I was curiously looking for the film called "the Russian Conan", although I don't really like Schwarzenegger's barbarian character. By the way, I'm not disappointed! We know, Russian movies are fantastic (look: Nightwatch / Daywatch), and this one is another good film on the list. The a story is not very new, we can see the grim n' lonely warrior in many tales, however, Aleksandr Bukharov plays this act very cool. Effects are gorgeous,  and this dark, slavic athmosphere takes after my favourite video game 'The Witcher'. There is the usual monument-epic orchestral music, the end is the usual "we save the world"-ending... Although, the many "customary" things make a smart pastiche, 'couse we know there is nothing new more under the sun, the only thing we can do is stelaing... and Wolfhound is a very good thief! Advise to watch it!
8 / 10

 

 

2 comment

Tags: film fantasy movie


Trackback address for this post::

https://mornambar-totto.blog.hu/api/trackback/id/tr6782088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása