HTML

Nocturnal Cultural

Kulturgyöngyszemek kritikái tőlem. -- Culture-critics by me.

Tags

Friss topikok

Linkblog

Feedek

XML

2008.12.27. 12:36 Mornambar-Totto

BLACKMORE'S NIGHT: SECRET VOYAGE

Ritchie Blackmore, a Rainbow és a Deep Purple hajdani alapítótagja/gitárosa/dalszerzője, valamint felesége, Candice Night immár több mint egy évtizede húzzák a talpunk alá valót közös formációjukban. A Blackmore's Night távol áll szinte mindennemű mesterkéltéségtől, viszont mesteri szerzeményeket kapunk mesteri előadóktól. Zeneileg a folk-rock skatulyát lehetne leginkább rájuk húzni. Jobbára akusztikus zenével van dolgunk, sok meditatív, autentikus, néhol finom elektronikával megfűszerezett ütemmel, s ámbár ezek az évek során újra és újra felhasználásra kerülnek (úgy is mondhatjuk, hogy a zenei fejlődés határértéke 0 plusz végtelenben), profizmusuk feledteti a kissé jogos "egyhangúságot". Az idei album a Secret Voyage nevet viseli, s túl azon hogy mint mondtam, sok újat nem hoz, épp ezért lehet kellemes a frissen ismerkedőknek. Az idei korongot is a balladák uralják, ezek Európa-szerte begyűjtött dallamokból táplálkoznak (angol, francia, ill. német hatások), de a rusz sztyeppékre is eljuthatunk a vérpezsdítő Toast to Tomorrow személyében. Másik kedvenc dalom a Sister Gipsy, illetve az instrumentális Prince Waldeck's Galliard, de mindegyik tétel szeretnivaló a maga nemében. Vannak feldolgozások is a lemezen, Ritchie múltja okán egy Rainbow, de meglepő dolgon új külsőt kap Elvis örökbecsű Can't Help Falling in Love-ja is - bár ezt én személy szerint nem erőltettem volna... Évkezdéshez tökéletes lemez, akinél még tart a szilveszteri hév, annak küldöm bulira a lenti számokat. Mulassatok!
8 / 10

UI: 2009 február 10, Kongresszusi Központ: 5 év után újra pesti koncert!!!
 



For ten years, we can enjoy the common music of Ritchie Blackmore (ex-Deep Purple, ex-Rainbow) and his wife Candice Night. Blackmore's Night plays a very instictive and masterful music, that I could set in the folk-rock style. We rather hear acoustic and relaxingful things, featured with a lot of authentic and some electronic part. Although their sound hasn't changed since the first album, I cannot say Secret Voyage to a boring stuff - moreover, it's again a masterpiece, that also can enjoy old fans and new guys too. We get a lot of ballads as usual that are built from ancient europian (english, french, german) melodies, we can visit teh russian steppes by Toast to Tomorrow, but all of the songs are really nice. There are some covers on the album, a classic Rainbow song and the evergreen Can't Help Falling in Love by Elvis (although, this song isn't work very much I think...). So this is a very good work to the new year, and I send the two songs down for those who are already in Silvester's groove... Enjoy yourselves!
8 / 10

 

Leave a comment

Tags: zene történelem music history


Trackback address for this post::

https://mornambar-totto.blog.hu/api/trackback/id/tr35843733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása