HTML

Nocturnal Cultural

Kulturgyöngyszemek kritikái tőlem. -- Culture-critics by me.

Tags

Friss topikok

Linkblog

Feedek

XML

2009.10.11. 20:34 Mornambar-Totto

A háború képei

Ma (szinte az utolsó pillanatban) sikerült elcsípnem Robert Capa fotókiállítását a Ludwig Múzeumban. A Budapesten született hapi igazi kalandor alkat volt, rövid élete során az összes jelentős hadmozdulatban részt vett (a spanyol polgárháború 3 évétől kezdve a II. világháborúban többek között Normandiában és Franciaország visszafoglalásában, a szovjet harcokban, a szétbombázott Budapesten, az éppen megszülető Izraelben, a japán végeken, végül a számára végzetes indokínai háborúig), szerencséje az utolsó pillanatban türelmetlenségének "hála" hagyta el, amikoris az útról letérve taposóaknára lépett.

Korai, buta halála ellenére lenyűgöző hagyatékot hagyott maga után, hisz nem röstellkedett élesben a frontról tudosítani fényképeivel.
Aki csak teheti, egyszer a jövőben (itthon vagy külföldön) próbáljon elkapni egy ilyen összeállítást munkásságából. Megéri.

PS a szervezőknek: legközelebb vagy logikusan, sorrendben állítsák ki a képeket, vagy valami nyilakkal segítsék már a monitor előtt felnőtt nemzedéket, de én speciel nemigen tudtam elkapni a vezérfonalat....


 

Leave a comment

Tags: art művészet


Trackback address for this post::

https://mornambar-totto.blog.hu/api/trackback/id/tr641443366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása